Saturday, 2 January 2016

ISTERI LUAR BIASA SEBAB GUNA PERIUK AJAIB NI

rumah korang lauk apa hari ni ?
normally kalau weekend macam ni, isteri luar biasa aku mesti masak special sikit dari biasa.
nah aku payung gambar sekeping.

sup tulang ler !!
hirup panas-panas .. layan dengan sambal kicap sedap ni!!


isteri luar biasa


takde beza resepi sup tulang yang bini aku masak ni dengan orang lain masak..
cuma yang aku paling heran.
sekejap sangat masaknya bini aku ni..
dahlah tu.. siap menyambil mop lantai, sidai baju, sapu rumah..
well done my wife !!

tetiba.. dengar bunyi beep...
dan lepas tu kedengaran , suara si isteri memanggil kami anak-beranak makan.
katanya sup tulang dah siap !!!
pelik je masa tu aku tengok gelagat dia..

tergerak dalam hati nak mengusha apa sebenarnya kejadian pelik yang berlaku kat dapur sehinggakan sup tulang berjaya dimasak dalam masa yang singkat.
tapi tak nampak apa yang pelik.
cuma  ada sebiji periuk macam  ni kat atas meja.


isteri luar biasa


wife aku bagitau, kalau guna periuk ni untuk masak sup tulang .. 45 minit je daging dah empuk..
dah set masa, boleh tinggalkan je periuk tu sampailah dia berbunyi sebagai signal yang masa 45 minit tu dah tamat.

owh.. patutlah dia boleh buat keje lain sambil memasak,
ini rahsianya...
eh! kalau gini aku pun boleh memasak... hahaha..
lebih-lebih lagi bila tengok video di bawah
masak nasi goreng 7 minit jek..
daripada beras terus jadi nasi goreng





korang..
jangan tanya aku lebih-lebih pasal periuk ni kat aku.
aku pun masih curi-curi tengok bini aku guna acane !!





dan lepas tengok video ni aku hampir pasti..
aku leh request dodol kat bini aku tiap-tiap minggu..
hahaha.. tak perlu tunggu raya baru boleh makan dodol.
aku pun boleh tolong kacau... senang sangat !!


so, untuk suami-suami di luar sana..
kalau kesiankan bini masing-masing yang ambik masa lama sangat kat dapur untuk memasak tu..
boleh lah belikan sebiji periuk ni kat dorang.
confirm wife masing-masing masak sedap-sedap lepas ni.
kita pun bolehlah request macam-macam menu sebab semua resepi jadi mudah dengan adanya periuk  ni.


ok.. aku nak bagitau lagi satu benda..
wife aku selalu masakkan roasted lamb pakai periuk ni..
25 minit jek..
pergh!! rasa memang TERBAEK bro !!

nak tau resepinya ???
korang tanyalah dia sendiri..
aku tau makan jek..
pm je bagi sesiapa yang berminat untuk dapatkan resepi atau berminat nak dapatkan periuk ni..

call/whatsapp
pian
013-7755256


nanti aku passlah phone kat bini aku, ajar korang macamana nak guna periuk ni 




'SELAMAT MEMASAK BAPAK-BAPAK SEMUA"




No comments:

Post a Comment